Close
Scan-Cast

uutiskirje

Uutiskirje, lokakuu 2021

Scan-Cast Oy Suomalaisen Työn Liiton jäseneksi

Scan-Cast Oy on liittynyt Suomalaisen Työn Liiton jäseneksi. Liiton jäsenenä olemme sitoutuneet vastuullisen työn periaatteisiin, joita ovat työpaikkojen luominen, tuotannon ja hankintojen vastuullisuus sekä työntekijöiden osaamisesta ja hyvinvoinnista huolehtiminen.

  • – Sinänsä tässä nyt ei suuria muutoksia tekemiseemme tule, sillä yli 40 vuotta toimineena tamperelaisena perheyrityksenä merkin myöntämisen kriteerit ovat meillä täyttyneet jo vuosia. Päätimme kuitenkin hakea merkkiä, sillä sen myötä meidän ei tarvitse vakuutella suomalaisuuttamme uusillekaan yhteistyökumppaneillemme. Lisäksi Avainlippu-merkki helpottaa jälleenmyyjiemme toimintaa, sillä he voivat hankinnoissa ja kilpailutuksissa korostaa Scan-Castin tuotteissa kotimaisuutta, toteaa toimitusjohtaja Ari Suoniemi.
  • Myönnetty Avainlippu-merkki koskee kaikkia Scan-Castin tuotteita, niin pöydänjalkoja, työ- ja satulatuoleja kuin muita Tampereen tehtaassa valmistettuja tuotteita. Tulemme jatkossa ompelemaan ja/tai tarroittamaan tuotteemme tällä merkillä.
  • Avainlippu-merkki on tehty korostamaan suomalaisuutta ja vastuullisuutta. Vastuullisuus tarkoittaa valintaa suomalaisen työn ja osaamisen puolesta. Suomalaisen työn tukeminen kasvattaa yhteistä hyvinvointia, tuotannon vastuullisuutta unohtamatta. Näiden arvojen puolesta Scan-Castillakin on tehtyä töitä jo useita vuosikymmeniä.

  • Suomalaisen Työn Liitto toimii sen puolesta, että suomalaisen työn arvostus kasvaa ja menestyy. Tätä tehtävää se on toteuttanut jo yli sata vuotta.

Taittuvat ja pinottavat pöydänjalat mahdollistavat tilojen muunneltavuuden

Olemme tehneet taittuvia pöydänjalkaratkaisuja pitkään. Aivan ensimmäiset taittuvajalkaiset pöydät toimitettiin jo 1980-luvulla. Perimätiedon mukaan ne ovat käytössä vielä tänäkin päivänä!

Tällä hetkellä mallistossamme on aktiivisessa tuotannossa kolme erilaista mallia: taittuvat T- ja U-jalat sekä taittuvat luentopöydän jalat (ks. lisää https://www.scan-cast.fi/terasjalkaiset/).  Jokainen jalkamalli on suunniteltu tiettyjä käyttötilanteita ja -konteksteja silmällä pitäen, vaikka ne kaikki toimivat myös ns. yleispöytinä.

  • U-jalat on suunniteltu isommille kansille (600–800 x 1200–1800 mm). Pöydän jokaisella sivulla voi istua. Erityisen hyvin U-jalalliset pöydät toimivat tilassa, jossa pitää päästä siivoamaan nopeasti ja vaivattomasti pöytien alta, joten ravintola-, ruokala- ja juhlatilaympäristöihin se on oiva valinta. Lisäksi U-jalka on ulkonäöllisesti ”kevyempi” kuin T-jalka.
  •  
  • T-jalat toimivat mainiosti niin ikään isommilla kansilla (samat mitat kuin U-mallissa). Ne ovat U-jalkaa selvästi tukevammat, joten ne soveltuvat erityisen hyvin ns. tapahtumakalusteiksi eli koulutus-, näyttely- tai konferenssitiloihin.
  •  
  • Taittuvat luentopöydänjalat (L-jalat) ovat puolestaan jo nimensäkin perustella suunniteltu oppimisympäristöihin. Tämä malli on lähtökohtaisesti suunniteltu kansisyvyydeltään 400–600 mm pöytälevyille yhdellä tai kahdella nousuputkella. Jalkojen materiaalivalinnoissa on otettu huomioon koulumaailman vaatimukset jalkojen kestävyydelle, joten tämä malli toimii kovemmassakin käytössä.

Yhteistä kaikille malleille on se, ne ovat helposti ja vaivattomasti kasattavissa, purettavissa sekä ennen kaikkea säilytettävissä. Jokaisen jalkamallin pöydät voidaan nimittäin pinota pysty- tai vaakatasoon. Säilytystilaa ei näin ollen tarvita isoja määriä.  Lisäksi jokaisessa jalkamallissa käytetään kaasujousia. Ne mahdollistavat sen, että yksi henkilö pystyy pystyttämään ja purkamaan pöydät ilman työkaluja. Kaasujousi on myös edullisempi kuin tyypillisemmät ”lukkoversiot”.

Scan-Cast valmistaa myös pöytien säilytykseen ja kuljetukseen soveltuvia kuljetusvaunuja. Kysy lisää 010 384 0200 / info@scan-cast.fi.

Step satulatuoli + Pilate-mekanismi + selkätuki = Pilate Ella

Scan-Castin tuotekehityksen viimeisin uutuus tuolipuolella on Pilate-mekanismillinen satulatuoli selkätuella, tuttavallisemmin Pilate Ella. Tuolissa yhdistyy kiinnostavalla tavalla mm. nestekierron aktiivisena pitävä liike, satulatuolin yleiset hyödyt istujalle sekä ergonomisen selkätuen edut – lähestytään siis todella monipuolista istumisen kokemusta.

Muodoltaan hieman kaareva tuki tukee ristiselkää rajoittamatta mitenkään selän liikettä, eli tuki ei kavenna Pilate-mekanismin hyötyjä aktiivisessa istumisessa. Päinvastoin, Pilate-mekanismin kanssa se tuo uuden lisäulottuvuuden aktiiviseen istumiseen, sillä kokonaisuus mahdollistaa ”keinutuolimaisen” liikkeen. Tämä edestakainen liike kehittää erityisesti syviä vatsalihaksia, sillä Pilate Ella-tuolilla ei voi nojata koko painolla taaksepäin, vaan istujan pitää kontrolloida liikettä keskivartalon lihaksillaan.

Lisäksi keinuva liike auttaa tutkitusti keskittymään paremmin, joten sillä on vaikutuksia myös työtehoon. Oikein istuttaessa tuki on lähes huomaamaton, mutta siihen nojattaessa se antaa tarvittavan tuen.

Käytännössä ristiselkää tukeva ja keskeltä nivelletty tuki estää selän haitallisen pyöristymisen. Tuki hyödyttää etenkin heitä, jotka vasta totuttelevat satulatuolilla istumiseen tai joilla keskivartalon lihakset eivät muuten tue oikeaa ja ryhdikästä istuma-asentoa.

Pilate Ella soveltuu toki yhtä hyvin niille, jotka ovat jo tottuneet istumaan satulatuolilla. Tukea voi hyödyntää esim. selän venyttelyyn, vaikka se ei ole varsinaisesti selkänoja – tuki on suunniteltu väliaikaiseen selän ”lepyttämiseen”, ei pitkäaikaiseen nojaamiseen koko vartalon painolla

Ella-selkätuki saadaan liitettyä kaikkiin Step Pilate-malleihin, eli StepSit-, StepFit- ja StepArt-satulatuoleihin. Selkätuki toimitetaan aina korkeussäädettävänä mallina. Säätövara on 30 mm.

StepSit Pilate Ella-tuolin verhoilumahdollisuudet ovat keinonahka, kangas ja Silvertex. Varastovärit eri materiaaleille: https://www.scan-cast.fi/sc-varimallit/.

Kysy lisää Pilate Ellasta 010 384 0200 / info@scan-cast.fi tai katso lisää täältä.