Close
Scan-Cast

uutiskirje

Uutiskirje maaliskuu 2021

Oikeanlaista ergonomiaa ja toimivaa aktivointia työ- ja oppimisympäristöihin

Työympäristöllä on suuri merkitys yksilöiden ja yhteisöjen hyvinvointiin. Työergonomian vaikutus on merkittävä, mutta hyvätkään työasennot ja -välineet eivät yksin riitä, mikäli yksilön elämäntavat suosivat yksipuolista istumista – kahdeksan tunnin istumisen haittavaikutuksia ei edes työpäivän jälkeinen liikunta saa kokonaan poistettua. ”Istuvissa työympäristöissä” pitäisikin huolehtia siitä, että kehon aktiviteettitaso olisi riittävä myös työpäivän aikana.

 

Scan-Castin kehittämä Pilate-mekanismi on vastaus istumatyön luomiin haasteisiin  se mahdollistaa aktiivisen istumisen.

 

Mekanismi mm.

– aktivoi keskikehon lihaksia

– parantaa neste- ja verenkiertoa

– kehittää syviä lihaksia ja

– kohentaa ryhtiä.

 

Mekanismi on siron huomaamaton, joten tuoli sopii esteettisesti erilaisiin käyttöympäristöihin. Istuttaessa mekanismi joustaa joka suuntaan ja se on käytössä äänetön. Aktiivisen istumisen hyödyt saavutetaan kaikilla vartalotyypeillä.

 

Pilate-mekanismi ennaltaehkäisee selkävaivoja, sillä se auttaa löytämään yksilöllisen istuma-asennon vaivattomasti ja säilyttämään selän luonnollisen notkon. Keinuva liike parantaa myös ylivilkkaudesta kärsivien lasten keskittymistä koulu- ja muissa oppimisympäristöissä.

 

Pilaten hyödyt perinteiseen satulatuolimekanismiin ovat kiistattomat. Tämän vuoksi siirrymme käyttämään sitä vakiomekanismina Step-sarjan satulatuoleissamme, vaikka toki toimitamme perinteistäkin mekanismia niin haluttaessa. Pilate-mekanismin hinta on sama kuin perinteisellä mekanismilla. Kysy myös edullista lava-toimitustamme.

 

Pilate-mekamismia saa kaikkiin satulatuolimalleihimme, mutta siihen ei toistaiseksi voi yhdistää selkänojaa.

 

Lisätiedot: info@scan-cast.fi

Era-kangas vakiokankaaksi 1.4.2021 alkaen

Siirrymme käyttämään Camiran Era-kangasta kaikissa kangasverhoilluissa tuoleissamme huhtikuun alusta. Era korvaa saman kangastoimittajan Kendal-kankaan.

 

Era on polyesterikangas, joka joustaa hyvin molempiin suuntiin mahdollistaen laadukkaan lopputuloksen verhoilussa. Kalanruotokuvioinen kudos tarjoaa hillityn, laadukkaan ja nykyaikaisen rakenteen.

 

Eran ehdottomana etuna Kendaliin on hankauskestävyys: kun Kedalissa se on 30 000, niin Erassa se on peräti 100 000 Martinadalea. Tämän vuoksi Era-kangas sopii toimisto- ja koulutusympäristöjen lisäksi laajemmin myös vaikkapa teollisuuskäyttöön.

  •                                                

Lisätiedot: info@scan-cast.fi   

65 mm pyörät vakiopyöriksi

Siirrymme niin ikään kuluvan vuoden aikana 65 mm pyöriin tuoleissamme. Verrattuna 50 mm pyöriin 65 mm pyörät ovat modernimmat ja liikkuvammat, sillä avopyörinä ne eivät kerää niin paljoa pölyä ja muuta likaa sisäänsä.

 

Osa asiakkaistamme käyttääkin jo tätä isompaa pyörää, joten heille muutos ei tule näkymään. Muutoksella pidennämme tuolin huoltoväliä ja -tarvetta samalla kasvattaen loppukäyttäjien tyytyväisyyttä. Toimitamme toki jatkossakin erilaisia pyöriä eri tarkoituksiin, vaikka tuo 65 mm pyörä vakiopyöräksemme muuttuu.

 

Tässä vielä esimerkkejä pyöristä, joita toimitamme kuten ennenkin:

 

– 50 mm ESD-pyörä

– 50 mm istuttaessa lukkiutuva pyörä

– 50 mm kitkapyörä (kitka päällä kuormittamattomana)

– 65 mm nappilukkopyörä

 

Kaikissa pyöriin liittyvissä asioissa olethan yhteydessä: info@scan-cast.fi

Toimitusjohtajan katsaus – muutoksen tuulia vuodelle 2021!

Vuosi 2020 oli todella poikkeava ja haastava monille toimijoille niin paikallisesti kuin globaalisti. Ilman haasteita emme mekään Scan-Castilla Koronavuodesta selvinneet. Liikevaihdon pudotessa jouduimme tekemään raskaitakin toimenpiteitä, joilla tosin saatiin haasteellisesta markkinatilanteesta huolimatta vahvistettua tasetta ja nostettua jopa omavaraisuusastetta.Vaikka haasteet ovat edelleen olemassa, niin katseet on suunnattu vahvasti tulevaan.

 

”40 vuotta on jo tekemistä ja osaamista takana, ja tarkoitus on jatkaa vähintään saman verran. Me olemme Scan-Castissa lähteneet kehittämään toimintaamme, ja uudistuksia valmistellaan niin tuotannossa, tuotteissa kuin markkinoinnissa ja asiakkuuksissa.”

 

Uudistuksista tiedotamme jatkossa entistä aktiivisemmin. Jo tässä vaiheessa haluan kertoa, että tulemme erityisesti kiinnittämään huomiota toimitusvarmuuteen ja tiettyjen kärkituotteiden, kuten Pilate-mekanismilla varustetun Step-satulatuolimme, toimitusnopeuteen. Haluamme prosessejamme kehittämällä parantaa myös loppuasiakkaiden tyytyväisyyttä jälleenmyyjiimme mahdollistamalla tilattujen tuotteiden saapumisen nopeasti ja luvatussa aikataulussa kohteeseen.

 

Samoin olemme uudistamassa kuluvan vuoden aikana mm. pöydänjalkamallistoamme. Aloitamme yhteistyön suunnittelijan kanssa, ja odotamme innolla sekä uusien mallien saamista tuotantoon että muutamien nykyisten mallien modernisointia. Tuomme itse asiassa jo muutamia, lähinnä omaa suunnittelua olevia, pöydänjalkoja tarjontaamme ihan lähiviikkoina. Tiedotamme tästä ainakin Facebook-sivuillamme, joten otathan ne jo nyt seurantaan!

 

Kaiken kaikkiaan voin ilokseni todeta, että kuluva vuosi tulee olemaan Scan-Castille uudistusten vuosi. Vaikka ne ottavat aina oman aikansa, niin uskon, että muutokset näkyvät toiminnassamme jo aivan lähiaikana. Toimikoon tämä uutiskirje yhtenä konkreettisena esimerkkinä tästä.

Olisi muuten aivan mahtavaa, jos antaisit palautetta uutiskirjeestämme. Voit samalla toivoa asioita, joita haluaisit meiltä kuulla.

 

Pilate-mekamismia saa kaikkiin satulatuolimalleihimme, mutta siihen ei toistaiseksi voi yhdistää selkänojaa.

Värien koodit ja nimet saat selville klikkaamalla väripaletteja.

Toimitusjohtaja Ari Suoniemi