Close

Pilate Ella

Step-sarjan Pilate-mekanismillisiin satulatuoleihin on saatavilla nyt myös selkätuki. Pilate Ellassa yhdistyy useampi aktiivisen istumisen ulottuvuus: Pilate-mekanismin mahdollistama tärkeä liike, satulatuolin yleiset ergonomiahyödyt sekä ristiselän tuki.

Pilate Ella -satulatuoli

Pilate-mekanismi ylläpitää toimintakykyä istuvissa työympäristöissä lieventämällä istumisen ei-toivottuja vaikutuksia. Sen mahdollistava keinuva liike parantaa nestekiertoa ja syvien lihasten kuntoa sekä vähentää lihasten staattista jännitystä ja nikamiin kohdistuvaa painetta.  Mukaillessaan istujan liikkeitä tuoli auttaa istujaa säilyttämään selän luonnollisen notkon myös työtehtävissä, jotka tapahtuvat kurottamalla eteenpäin. Aktiivista istumista toteuttavassa tuolissa on vain yksi vipu (istumakorkeuden säätö), sillä mekanismi toimii automaattisena istuinkulman säätönä.

Koska Pilate Ellalla voi mm. keinua edestakaisin, istumiskokemus on erilainen kuin muissa satulatuoleissa istuttaessa. Keinuva liike kehittää erityisesti syviä vatsalihaksia, sillä istujan pitää kontrolloida liikettä keskivartalon lihaksillaan. Näin istuminen muuttuu huomattavasti aktiivisemmaksi. Lisäksi keinuva liike parantaa tutkitusti keskittymistä, joten sillä on vaikutuksia myös vireystasoon sekä työtehoon.

Oikein satulatuolilla istuttaessa kaareva tuki on lähes huomaamaton, mutta siihen nojattaessa se antaa tarvittavan tuen ristiselälle. Tuki on nimensä mukaisesti tuki – sen ensisijainen tarkoitus on tukea ristiselkää ja estää selän haitallisen pyöristymisen, ei mahdollistaa pitkäaikaista nojaamista. Vaikka tuki hyödyttää erityisesti niitä, jotka vasta totuttelevat istumaan satulatuolilla tai joilla keskivartalon lihakset eivät muuten tue oikeaa ja ryhdikästä istuma-asentoa, niin siihen nojaaminen luo kaikille istujille rentouttavan tunteen mm. alaselän lihaksissa.

ISTUIN

Selkänojallista Pilate-satulatuolia saa sekä StepSit-, StepFit- että StepArt-istuimilla. Kaikissa istuimissa on vaahtomuovipehmuste. Verhoiluvaihtoehdot ovat keinonahka ja kangas. Istuin on verhoiltavissa myös antibakteerisella Silvertex-vinyylikankaalla.

 

Kysy erikoisverhoilumahdollisuudesta lisää +358 (0) 10 38 40200, info@scan-cast.fi.

 

Tietoa eri verhoilumateriaaleista sekä niiden hoito- ja puhdistusohjeista löytyvät täältä.

 

Varastovärimme voit tutustua tästä.

JALUSTA

Vakiojalusta koostuu 610 mm kirkkaasta alumiiniristikosta, vapaasti pyörivistä pehmeäreunaisista 65 mm avopyöristä sekä kirkkaasta 200 mm kaasujousesta mustalla muovisuojuksella.

LISÄVARUSTEET

  • – 140 mm kaasujousi 
  • – 260 mm kaasujousi 
  • – 610 mm musta muoviristikko
  • – Lisäpehmuste istuimeen

Tuotetiedot

Istuinkorkeus          n. 600 – 780 mm

 

Paino                        

  StepFit                   n. 8 kg

  StepArt                  n. 10 kg

  StepSit                   n. 8 kg

 

Istuimen koko      

  StepFit                    450 x 350 mm

  StepArt                   Min 420 x 360 mm     Max 485 x 360 mm

  StepSit                    450 x 350 mm

 

Selkätuen koko        320 x 190 mm      

Painoraja                  120 kg

 

Takuu                       3 vuotta materiaali- ja raaka-aineille